Vitraži

Vitraž je stara umetnička forma - slika koja nastaje iz delova obojenog stakla koje se u celinu spaja metalima - olovnim profilima.

Postoje različite tehnike pravljenja vitraža. Stakleni elementi se prave tako što se smesi za staklo dodaju supstance pomoću kojih se postiže određena boja. Kada se postigne homogenost mešavine, staklo se istiskuje u cilindrični oblik, zatim se seče, ispravlja i konačno hladi. Kada je staklo konačno potpuno ohlađeno, umetnik ili majstor može pristupiti sečenju željenih oblika za svoj vitraž. Ovi se stakleni delići spajaju u željenu sliku ili šaru.

Krajnji proizvod, privlačna staklena slika, može se koristiti za pravljenje najrazličitijih predmeta koji će se kasnije koristiti za dizajn enterijera, zatim u modi, primenjenoj umetnosti, kao i na bezbroj drugih načina.

Mogućnosti upotrebe vitraža su neograničene i zavise od mašte umetnika, arhitekti ili investitora koji imaju viziju za njihovu upotrebu u svojim objektima.

“NS-GLASS” je kompanija koja nikada ne pravi kompromise sa kvalitetom i ulaganjem u proizvodne kapacitete i obuku zaposlenih. Naš tim je uvek spreman da udovolji zahtevima domaćeg i inostranog tržišta.

Radno vreme

Sest dana u nedelji radimo za Vas

Pon-Pet: 08-16 Sub: 08-13

Location : Ibarska 16, Novi Sad

Manu